Baloanele cu Heliu - Un moft sau o necesitate?
De ce Baloanele cu Heliu sunt tot mai scumpe?
Pentru a răspunde la această întrebare trebuie mai întâi să vedem de unde vine heliu și cum ajunge în baloanele noastre. Cu toate că este al doilea cel mai abundent element din univers, pe pământ heliu se află în cantități destul de limitate, fiind găsit în câteva depozite subterane. Șapte din aceste depozite se află în SUA, două în Qatar, două în Algeria și câte una în Australia, Polonia și Rusia.
Aproximativ jumătate din heliu provine din Statele Unite ale Americii. Pe lângă baloanele cu care ne-am obișnuit și pe care le iubim atât de mult heliu este un element extrem de important și în alte domenii precum cel medical, aeronautic, științific, maritim sau militar.
Acest lucru presupune o cerere foarte mare pentru gaz și o capacitate limitată de a-l produce, rezultând recent într-o criză a heliului. Prin urmare, guvernele care produc heliu au ales să împartă în așa fel producția de heliu încât să răspundă cererii din domeniile pe care acestea le consideră vitale.
Decizia este una înțeleaptă însă aduce vești rele pentru baloanele noastre. Prin urmare, în ultimii doi ani, petrecerile și evenimentele la care baloanele cu heliu și-au făcut prezența au fost din ce în ce mai rare iar cel mai probabil în viitor vom vedea tot mai puține balonașe zburătoare. Asta cel puțin până se vor găsi alte metode prin care să fie produs.
Sunt Baloanele cu Heliu o piesă de rezistență pentru party-uri?
Bineînțeles! Fie că este vorba despre o petrece de revelion, o zi de naștere, o nuntă sau orice altă zi specială, baloanele cu heliu oferă un plus de magie. Încă de când eram copii am fost cu toții fascinați de modul în care acestea plutesc și își iau zborul fără nici un ajutor.
Oameni de știință de la Universitatea din Cambridge au o părere diferită însă. Peter Wothers de exemplu spune că nu ar trebui să irosim prețiosul gaz pentru decorațiuni de petrecere. Probabil că dânsul este prea ocupat să meargă la petreceri dar argumentul lui este că rezervele limitate de heliu trebuie păstrate pentru funcții mai importante cum ar fi pentru scanerele medicale RMN.
Asociația baloanelor din Regatul Unit pe de altă parte (da există o asociație pentru baloane și decorațiuni de petrecere), luptă pentru a-și păstra dreptul de a avea acces la rezervele de heliu. Potrivit acesteia industria noastră consumă doar 5-7% din producția de heliu, o cantitate foarte mică și compusă din heliu impur, rezultat din producerea de heliu lichid. Un alt avantaj al utilizării de heliu pentru baloane este faptul că acest lucru face mult mai avantajoasă extracția de heliu pentru companiile care se ocupă de acest lucru, asigurând faptul că acestea vor avea un venit mai mare din vânzări.
Aici lucrurile sunt puțin controversate așa că ne-ar plăcea să auzim părerea voastră în comentarii.
Cu ce pot fi înlocuite Baloanele cu Heliu?
Dacă tot avem o criză de heliu ar fi bine să fim proactivi și să ne adaptăm situației găsind metode prin care să facem petrecerea noastră să arate la fel de bine.
O soluție extrem de simplă ar fi să folosim o ață transparentă pentru a agăța baloanele de tavan, perete sau stâlpi de susținere. În așa fel nu mai avem nevoie de heliu iar ața transparentă ne oferă posibilitatea de a creea forme inedite și interesante, care să se potrivească cu sala de evenimente.


Pe lângă ața transparentă se mai pot folosi și bețe sau suporturi speciale pentru a simula același efect. Baloanele vor părea că plutesc chiar dacă sunt baloane obișnuite iar dacă suportul este decorat nimeni nu va observa diferența.


Noi vom continua să va oferim baloane cu heliu în limita stocului disponibil! În caz că nu avem acces la acestea suntem pregătiți să găsim metode creative de a le înlocui. Pentru mai multe informații ne puteți contacta aici.